« Porter over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen | Hoofdmenu | Integriteit: op zoek naar betrouwbaarheid »

3 februari 2007

Reacties

Jan Ochtman

Rudi,
Machiavelli is m.i. vaak te negatief (nl als a-moreel) afgeschilderd. Toen ik zijn Heerser las, wees de flaptekst mij er op dat hij ook idealist is, die zijn boek schreef in een tijd dat het bestuurlijk in Italië een chaos was. Hij probeert daar een oplossing voor aan te geven.
Zijn drijfveer is dat de omstandigheden het soms nodig maken voor een leider om hard op te treden, omdat de organisatie waar hij verantwoordelijk voor is er schade van zal ondervinden. De crux is voor mij dat de leider dat dus niet voor eigen gewin of andere egoistische redenen doet, maar voor het welzijn van zijn onderdanen. Ik denk dat er best omstandigheden zijn waar dat meer gerechtvaardigd is, dan je terug te trekken, je verantwoordelijkheid te ontlopen en er trots op zijn dat je zo integer bent gebleven...
Maar de grens tussen die afweging en oneerlijk zijn omdat dat jezelf beter uitkomt, is erg dun, en het is altijd gevaarlijk er overheen te gaan (want het is verslavend, hellend vlak etc...)!
Dus ik ben met je eens dat je altijd moet proberen eerlijk te zijn, en ik heb ook weinig respect heb voor mensen waar ik van merk dat ze dat vaak niet zijn, alleen is het volgens mij te makkelijk om bijv. eerlijkheid boven alles te plaatsen.
Jan

Gasino Gratis

Hallo iedereen , ik vond uw werk in deze webpagina , je schrijft neer met een grote hoeveelheid informatie ! Deze blog is zeer behulpzaam !
Mijn naam is Vera , ik live op Bristol , en ik ga een fan van deze website zijn, Mijn interesses die u niet wilt leren kennen , maar ik zal u vertellen ze natuurlijk ben ik erg vond van het zwemmen en sport in het algemeen , en ik ook een hoop Rhiana luisteren op mijn partijen , ben ik zonder vriendje op het moment dus mannelijke gebruikers .... just kidding :)! Ik heb een keer geprobeerd online dating het werkte niet zo goed uit ....
Ik schreef dit commentaar oorzaak zoals ik al zei ik deze pagina graag Ik heb ook een web community net als u, maar de mijne is veel anders dan de jouwe , is het over het spelen van poker met echt geld en gratis .... :)
Ik zal ook verontschuldigen voor mijn schriftelijke instructies was het de enige manier vond ik met je praten ....
see ya voor jullie allemaal , See ya

De reacties op dit bericht zijn afgesloten.